Gyerekeknél indokolt orvosi kérésre végzünk laborvizsgálatot.

?‍?‍?

Szakembereink tudják, hogyan okozzák a legkevesebb kellemetlenséget, miként oldhatják a feszültséget, de a szülőknek is érdemes felkészülniük a fokozott stresszhelyzetre és arra, hogy mi történik majd a rendelőben.

?

Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani, pár tanáccsal:

?

Életkortól függően érdemes elmagyaráznunk, mi fog történni és miért van szükség a vizsgálatra. Ne mondjuk azt, hogy nem fog fájni a tűszúrás, mert ez nem igaz.

?

Sok esetben a játékos rákészülés is oldhatja a feszültséget: játsszuk el babákkal vagy plüssökkel a teljes folyamatot, beleértve a pozitív végkifejletet, az esetleges gyógyulást.

?

A folyamat legkellemetlenebb részénél, a tűszúrásnál számoljunk háromig, próbáljuk elterelni a kisebbek figyelmet a fájdalomról – szerencsére nem is fog sokáig tartani.

?

Természetesen a jutalmazás különböző formái is ösztönzőleg hathatnak, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy végig legyünk jelen fizikai és érzelmi szinten is. Öleléssel, kommunikációval, dicsérettel. A szülők segítségére lehet a SYNLAB vérvételi pontjain elérhető tájékoztató füzetünk is, amelyben egy kedves kis kutyakölyök

?

SYNLABRADOR történetén keresztül meséljük el mi várható lépésről-lépésre egy vérvétel során. A gyerekek türelmét és hősiességét – a vérvételt követően –, egy bátorság oklevéllel is jutalmazzuk, amelyen szintén a bátor kutyakölyök látható.

?

Gyerek vérvétel 3 éves kortól gyömrői telephelyünkön! Időpontfoglalás és kapcsolatfelvéltel itt: https://vervetelipont.hu/gyomro-verveteli-hely-synlab/