A vitaminok elengedhetetlenek a szervezet számára. Nem csak az immunrendszert támogatják, de hozzájárulnak a növekedéshez, a sejtek regenerációjához, az anyagcsere megfelelő működéséhez, az energiatermelő folyamatokhoz, a vérképzéshez, az agyi folyamatokhoz és rengeteg más folyamathoz. Éppen ezért fontos tudnunk, hogy az egyes vitaminokból a megfelelő mennyiség áll rendelkezésre a szervezetben.

A SYNLAB 5 különböző vitamin csomagot ajánl pácienseinknek, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő vitamin csomagot:

C- D vitamin csomag
Ez a csomag kifejezetten a szervezet C és D vitamin ellátottságát vizsgálja, mivel Magyarországon legtöbben ezen két vitamint szedik, hogy erősítsék immunrendszerüket. A C-vitamin segít az immunrendszer működésében, a bőr regenerációjában, és a sebgyógyulásban. Hiányában vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak és fertőzésekkel szembeni fogékonyság alakulhat ki. A D-vitamin szükséges az egészséges csontokhoz, mivel elősegíti a kálcium és foszfor felszívódását, továbbá támogatja az immunrendszert is.

Antioxidáns vitamin csomag
Az antioxidánsok feladata a szervezetben vagy a külső környezetben keletkező szabadgyökök elbontása, semlegesítése, ezért hatásosnak bizonyulnak olyan egészségi probléma esetén, melyek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásból (oxidatív stressz) erednek, vagy azzal összefüggésben állnak, mint pl: daganatos elváltozások, szív- és érrendszeri betegségek. Az antioxidáns vitaminok lassítják az öregedést, erősítik az immunrendszert, és fokozzák az állóképességet.

B-vitamin csomag
A B-vitaminok fontos szerepet játszanak az immunrendszer, az idegrendszer, és a bőr egészségéhez, valamint segítenek csökkenteni a fáradtságérzetet. Hiányukban legtöbbször idegrendszeri, bőrgyógyászati vagy emésztőrendszeri tünetek jelentkeznek. B-vitaminok hiányát legtöbbször a túlzott alkoholfogyasztás, felszívódási zavar vagy egyoldalú táplálkozás okozza.

Fáradtság vitamin csomag
Folyton fáradtnak érzi magát napközben? Már reggel is kialvatlanul ébred? Akár több kávét is megiszik egy nap, hogy jól tudjon teljesíteni a munkában? Ugyan rengetegen vagyunk így ezzel, azonban ez mégsem tekinthető normálisnak és a fáradtság sokszor vitaminhiányra vezethető vissza. Fáradtság vitamin csomagunkat úgy állítottuk össze, hogy tartalmazza minazon vitaminokat, melyek hiánya fokozott fáradtsághoz vezethet.

Teljes vitamin csomag
A teljes vitamin csomag a SYNLAB által kínált legnagyobb vitamin csomag. Miért fontos tudni, hogy mely vitaminból mennyi van a szervezetben? Mert a táplálékkal bevitt vitaminok, valamint az esetlegesen fogyasztott multivitamin készítmények nem eredményeznek kellően kiegyensúlyozott vitaminháztartást. Ennek következményeképp egyes vitaminokból túladagolás, másokból viszont hiány alakulhat ki, mely különböző tünetekben jelenik meg. A teljes vitamin csomag segítségével optimalizálhatjuk az étkezést és a szedett vitaminok mennyiségét, így segítve egészségünk megőrzését.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérje vitamin vizsgálati csomagjainkat!